GEZOND LEVEN IS EEN MEDICIJN

Kies voor een gezonde levensstijl. 

Selecteer de diensten die bij uw leven helpen gezonder maken.  

UW LEEFSTIJL PROGRAMMA OP MAAT

Het combineren van verschillende diensten voor een gezonde leefstijl is eigenlijk niet nieuw. Sport en gezonde voeding combineren heeft bijvoorbeeld al lang haar bewijs aangetoond. Toch blijkt nog steeds in de praktijk dat we symptomatisch en gefragmenteerd denken en doen.

Wellicht herkent u de situatie waarin u bij meerdere specialisten een behandeling volgt en u bij ieder specialist apart uw verhaal moet uitleggen, vanwege het simpele feit dat specialisten geen contact met elkaar hebben. Hoe vreemd is deze situatie eigenlijk? Zeker als het om dezelfde aandoening gaat.

Bij LAMC werken wij voor iedere cliënt zoveel mogelijk in multidisciplinaire teams samen. Waarbij ieder ingezette specialist, voor zover toegestaan, op de hoogte is van uw situatie om op efficiënte wijze een bijdrage te leveren aan uw gezondheid.

 

Per thema wordt het niveau bepaald en gecombineerd in een uw leefstijlprogramma.

INTAKEPROCES & UITVOERING

Twee hoofdonderdelen

Het totale proces van een leefstijlprogramma bestaat uit twee hoofdonderdelen: 

 1. Het intakeproces (intakegesprek + meting + consult)
 2. De uitvoering van het leefstijlprogramma

Tijdens het “Consult Leefstijlplan” bepaalt u, op basis van uw budget, vergoeding, motivatie of tijd, het uitvoeringsniveau van het leefstijlprogramma. Het totale proces wordt gecoördineerd door de intake-nemer (bijv. een leefstijlcoach) zodat u altijd één centrale contactpersoon hebt. 

Instroom zorg

Als u via uw huisarts komt of uw situatie is iets medischer (chronische klachten, diabetes type 2, reuma, etc.) dan wordt ook uw bestaande medisch dossier geraadpleegd zodat dit kan worden meegenomen in de definitie van uw leefstijlprogramma. Vaak gaat dat ook in overleg met uw huisarts, als u dat goedvindt.

Online Programma’s volgen

Door de Corona maatregelen is gekozen om programma’s en diensten online en vooral buiten aan te bieden. Zie hieronder een overzicht van diensten en vraag naar de programma uitvoering. Bij het online volgen van programma’s helpt ons LAMC App u bij de dagelijkse begeleiding. 

OVERZICHT LEEFSTIJL PROGRAMMA'S

Leefstijlprogramma's algemeen

Bewegen

Ontspannen

Zakelijk

Voeding

 • Orthomoleculair voedingsprogramma
 • Voeding bij zwangerschap

Overig

 • PowerMommy Program
 • Doula Zwangerschapsbegeleiding
 • Orthomoleculair Beauty Treatment
 • Gepersonaliseerd leefstijlprogramma

Leefstijlprogramma's zorg

Preventief

Curatief

 • Beweegkuur (GLI)
 • Pijntherapie
 • Mensendieck therapie
 • Stress & Relief Coachingsprogramma
 • Hypertensie & Voeding Programma

Gezin & Relatie

 • Relatiebegeleiding
 • Gezinsbegeleiding
 • Jongerenbegeleiding

DE INTAKE

Het begint bij een intakegesprek.

We starten ieder leefstijlprogramma met een intake. De volgende stappen worden geadviseerd om tot een goed en effectief leefstijlprogramma te komen:

Stap 0. U vult ons online contactformulier in en verzendt deze naar onze servicedesk. Na ontvangst nemen wij contact met u op om toelichting te geven en om het intakegesprek te plannen.

Stap 1. Tijdens het intakegesprek bespreken we uw huidige situatie, uw eventuele medisch dossier en uw gezondheidsdoelstellingen.

Stap 2. Na het intakegesprek, volgt standaard een meting. Dit kan een simpele Body Scan zijn en/of een uitgebreidere Health Check of Darm Screening.

Stap 3. De laatste stap in het intakeproces is het Consult Leefstijlprogramma. In dit gesprek wordt uw concept leefstijlprogramma samen met u besproken. U bepaalt zelf op welk niveau u het voorgestelde leefstijlprogramma wilt uitvoeren. Tijdens dit gesprek adviseren wij u ook over de kosten, vergoedingen bij zorgverzekeraars en combinatiekorting. 

Na eventuele aanpassingen en na uw goedkeuring van het leefstijlprogramma starten wij de uitvoering.

CTA-contact-us-new.png

Kosten intakeproces

De kosten van het intakeproces bedragen standaard:

 1. Intakegesprek (60 min) € 90,00
 2. Body Scan (30 min) € 50,00
 3. Consult Leefstijlprogramma (45 min) € 70,00

Deze kosten worden bij goedkeuring van het leefstijlprogramma met korting aan de totale kosten toegevoegd.