Elke donderdag starten wij met de 50+ Conditie Training. Iedere donderdagochtend nodigen wij u van harte uit om aan uw conditie te werken waarbij ook het sociale aspect een onderdeel is van het programma. Aan uw conditie werken, maar daarnaast ook ervaringen uitwisselen en samen zijn onder het genot van een kopje koffie of thee.

Slechte conditie boven 50 jaar is funest
De mens is geschapen voor activiteit, eens moest hij hardlopen om te overleven. Dat er echter sindsdien veel is veranderd, zal voor een ieder duidelijk zijn. De mens, van nature gemaakt om arbeid te verrichten, is min of meer vervreemd van deze natuurlijke behoefte met als gevolg de zogenaamde “beschavings- en welvaartziektes”.

Het fitheidsniveau laat bij velen te wensen over. De beste vorm van fitheid is het bezit van uithoudingsvermogen. Dat wil zeggen, in staat zijn langdurig activiteit te verrichten zonder snel vermoeid te raken. Conditietraining is goed voor de algehele gezondheid. De gezondheid van:
• het hart, als pomp welke het bloed moet rondpompen;
• de longen, waar de zuurstof (O2) in het bloed wordt opgenomen en kooldioxide (Co2) wordt afgescheiden;
• het bloed dat de zuurstof moet transporteren;
• het zeer kleine netwerk van kleine bloedvaatjes (capillairen) waar de zuurstof aan de diverse lichaamsorganen wordt afgegeven.

Koen Wieffering (61), de trainer van 50 plussers
Als sportdocent en loop/conditietrainer (o.a. hockey, voetbal, wielrennen) heeft Koen in meer dan 30 jaar veel ervaring opgebouwd in het lesgeven aan groepen, zowel ouderen als jeugd. Een echte sportman in hart en nieren en voortgekomen uit één van de beste lichtingen die CIOS gekend heeft.

De laatste jaren heeft Koen zich gespecialiseerd in het trainen van ouderen. Voor Sportservice Noord-Holland heeft hij meerdere “GALM” projecten geïmplementeerd, welke gericht zijn op algehele conditieverbetering bij sporters boven de 50 jaar. GALM staat voor: “Groninger Actief Leven Model” een wetenschappelijk onderbouwd sportstimuleringsmodel voor ouderen die te weinig bewegen. De trainingen van Koen staan bekend om zijn combinatie van resultaat, inspanning en ontspanning.

Inhoud van de training
De lessen zullen voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van de algehele conditie, waarbij onderdelen als kracht, lenigheid, coordinatie, beweegelijkheid en anticiperen, aan de orde komen.
Er wordt veel gebruik gemaakt van “klein materiaal” waarbij u kunt denken aan: gewichtjes, medicine ballen, hoepels, banken, matjes, speedladder etc. maar zeker ook bepaalde spelelementen.
Natuurlijk is het sociale aspect bijna even belangrijk als het lichamelijke en moet de training naast inspannend, ook vooral gezien worden als gezellig en ontspannen.

De lessen vinden plaats in de grote zaal (1e verdieping) van het leefstijlcentrum. In de zomer zullen de lessen ook regelmatig buiten worden gegeven.

Inschrijving
De training wordt aan maximaal 10 deelnemers gegeven en de kosten bedragen €15,00 per persoon per training. Bij afname van 20 trainingen betaalt u €12,50 per training per persoon. Iedere donderdag van 9:30 – 10:30 uur of 11:00 – 12:00 uur. De volgende zaken zijn daarbij inbegrepen:
– 1x gratis Body Scan / fitheidstest t.w.v. €50,00 (bij de inschrijving).
– Gratis consumpties.
– 15% korting op de vervolgmetingen. Inschrijven kan via deze link. U kunt zich uiteraard ook met uw vriendenkring of familie inschrijven. Wij zorgen dan dat u gezamenlijk in één groep kunt trainen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koen Wieffering: 06-21 82 68 41 of koenwieffering@lamc360.eu.
Of via onze receptie 023 – 30 30 131 / info@lamc360.eu.