Massage Duinlust in Haarlem & Overveen

Sportmassage - Lomi Lomi - Ontspanningsmassage - Stoelmassage

Op ons leefstijlcentrum kunt u terecht voor verschillende soorten massages. Door middel van een professionele massage verlicht u uw lichamelijke klachten.

STOP DE PIJN & STRESS

Accepteer geen pijn of stress in uw lichaam, maak een afspraak en kom langs voor een intakegesprek of massage.

Heeft u specifieke lichamelijke klachten en bent u op zoek naar een persoonlijke benadering voor uw klachten? Bij LAMC werken ervaren masseurs met die ook massages afstemmen op uw klachten. Onze massages worden gegeven voor enerzijds problematische klachten, als preventieve behandeling of pure ontspanning.

Massage als medicijn

Sportmassage

Sportmasseur gezocht in Haarlem? Bij ons kunt u terecht voor een professionele sportmassage op maat.​

Stoelmassage

Stoelmassages zijn met name geschikt voor personen die vaak op kantoor zitten en achter een computer werken.​

Ontspannings massage

Rust en ontspanningsmassage om balans te creëren in een stressvolle situatie.

Lomi-Lomi Massage

Een unieke helende massage van de oude Polynesische en genezers van Hawaï.

MASSAGES OP LOCATIE

Losse sessie

Sport-, stoel- en ontspanningsmassage
55
00
60 minuten
 • Ook 30 minuten mogelijk á €30,00
 • Korting bij meerdere sessies

10-Rittenkaart

Sport-, stoel- en ontspanningsmassage
550
490
00
10 sessies á 60 minuten
 • Binnen 6 maanden te besteden
 • Ook sessies van 30 minuten mogelijk

Losse sessie

Lomi-Lomi Massage
60
00
60 minuten
 • Intake €1,00 per minuut (max. €90,00)
 • Korting bij meerdere sessies

AFSPRAAK MAKEN

SPORTMASSAGE

Sportmasseur gezocht in Haarlem of Bloemendaal? Bij ons kunt u terecht voor een professionele sportmassage op maat. Dit kan zorgen als preventieve methode voorafgaand voor een sportprestatie om blessures te voorkomen. Of voor een sneller herstel van je lichaam na een flinke inspanning of sportprestatie. 

Een sportmassage zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding van uw spieren. De afvalstoffen in je spieren worden sneller afgevoerd na een sportmassage. Hierdoor wordt het herstel van je spieren bevorderd. Bij LAMC worden sportmassages op maat gegeven door ervaren sportmasseurs.

Hoe werkt een sportmasseur en wat is het resultaat?

Voorafgaand aan de sportmassage, bespreekt de sportmasseur waar u behoefte aan heeft of wat uw (pijn)klachten zijn. U kunt zelf de focus van de massage kiezen. Een sportmassage kan specifiek op maat gegeven voor bijvoorbeeld de benen, schouders en nek of de rug. De sportmasseur zal tijdens de massage altijd rekening met u houden of de massage naar wens is en bijvoorbeeld niet te intens.

Bij een sportmassage is het de bedoeling dat er stevig wordt gemasseerd, zodat het bindweefsel wordt losgemaakt. Er moet diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms onprettig kan voelen. Hierdoor worden knopen in je spieren los gemaakt, waardoor er ontspanning ontstaat. 

Het resultaat van een sportmassage verbetert de doorbloeding van uw spieren. Hierdoor worden afvalstoffen sneller worden afgevoerd, wat het herstel bevordert. Plan een sportmassage niet vlak voor of na een grote inspanning in. Een sportmassage is vrij stevig en kan uw spieren op de korte termijn belasten. Wanneer u wel gemasseerd wilt worden voor een grote inspanning, kies dan voor een ontspanningsmassage. Echter zullen onze sportmasseurs hier altijd rekening mee houden.

STOELMASSAGE

Ook voor een professionele stoelmassage kunt u terecht bij LAMC. Onze ervaren masseurs werken met een speciaal ontwikkelde stoel voor stoelmassages. Deze stoel zorgt ervoor dat uw lichaam goed wordt ondersteund, zodat u kunt ontspannen tijdens de stoelmassage. Een stoelmassage wordt ook wel een drukpuntmassage genoemd en kan specifiek worden gegeven voor uw hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen.

Een stoelmassage kan ingezet worden als preventieve behandeling voor een fysieke inspanning. Stoelmassages zorgen ook weer voor een sneller herstel van uw spieren na een grote inspanning. Of vitaliserend en ter ontspanning voor uw lichaam en geest. De masseurs van LAMC gebruiken effectieve massagetechnieken om de bloedsomloop en energiebanen te stimuleren. Hierdoor wordt lichaam en geest in balans gebracht, wat voor ontspanning zorgt.

Voor wie is een stoelmassage geschikt?

Stoelmassages zijn met name geschikt voor personen die vaak op kantoor zitten en achter een computer werken. Deze mensen zitten vaak te lang en gespannen in een zittende houding op kantoor. Vaak is dit gerelateerd aan fysieke klachten in schouders, armen en nek, wat spanningshoofdpijn kan veroorzaken. Hierdoor worden de spieren in uw lichaam vermoeid en gespannen, wat de doorbloeding vermindert. Het gevolg hiervan is een vermindering van de zuurstofvoorziening naar uw hersenen. Wat voor concentratieproblemen en vermoeidheidsklachten kan zorgen en vermindering van uw alertheid.

Waarom een stoelmassage bij LAMC?

De voordelen en resultaten van een stoelmassage bij LAMC zijn:

 • Regelmatig een stoelmassage zorgt voor preventief voorkomen van blessures als RSI en symptomen van stress
 • Ervaren masseurs met een persoonlijke aanpak
 • Ontspanning voor lichaam en geest
 • Verbetert direct uw concentratievermogen
 • Verhogende werking van uw energielevel
 • Versoepeling van uw spieren en bloedcirculatie

LOMI-LOMI MASSAGE

Het woord Lomi-Lomi betekent gewoon “massage”. Lomi-Lomi is een unieke, helende massage die is ontstaan bij de vroegere Polynesische genezers van Hawaï.
Om de kern van Lomi-Lomi massages te begrijpen helpt het om kennis te nemen van de Hawaiiaanse filosofie genaamd Huna, en de relatie die Huna legt met “bodywork” en genezing.

De fundamentele veronderstelling van Huna is dat alles harmonie en liefde zoekt. Hoe vertaalt dit zich naar een massage? Eén uitleg is bijvoorbeeld via één van de alternatieve namen voor Lomi-Lomi, namelijk “liefdevolle handen massage”.

De Hawaiianen kijken naar dingen in termen van energiestromen. Lomi-Lomi helpt bij vrijlating van blokkades, en op hetzelfde moment het geven van energie in een nieuwe richting. Lomi-Lomi is dus niet alleen een fysieke ervaring, het vergemakkelijkt ook genezing op de mentale, emotionele en spirituele niveaus.

Wat gebeurt er tijdens een Lomi-Lomi massage?

Lomi-Lomi begint meestal met een stilte tussen de masseur en de klant. De massage wordt gegeven via vloeiende, ritmische bewegingen met de onderarmen en de handen van de masseur. Sommige klanten beschrijven dit als zachte golven bewegend over het lichaam. Een ander kenmerk is dat verschillende delen van het lichaam op hetzelfde moment worden gemasseerd. Het is van belang te weten dat de masseur niet geneest maar de facilitator kan zijn voor de genezing.

De masseur werkt intuïtief, een massage kan traag en zeer ontspannend worden gegeven of soms versneld en dus meer verkwikkend voor het lichaam. Soms ervaart de klant een emotionele vrijlating en verschuiving van negatieve emoties / overtuigingen en andere zaken die zijn opgeslagen in de cellen van het lichaam.

De beroemde Tante Margaret Machado, één van de grote meesters van de authentieke Lomi-Lomi:

“Lomi-Lomi gaat over de liefdevolle aanraking, een verbinding met het hart, de ziel en de bron van het leven”.